Flags of Our Fathers – Steaguri pline de glorie (2006) – filme online

Film Online Flags of Our Fathers – Steaguri pline de glorie (2006) – filme online
Titlu original:

Flags of Our Fathers – Steaguri pline de glorie (2006) – filme online

Categoria: Actiune, Drama, Razboi,
Anul: 1960
Calitate: DVD-Screener
Rating:
Distribuie:

Descriere Flags of Our Fathers – Steaguri pline de glorie (2006) – filme online

Autor: Vizualizari: 313

2 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur.

Este o imagine absolut de neşters a Războiului din Pacific – un moment istoric imortalizat în film, cu cinci infanterişti marini şi un infirmier înălţând steagul S.U.A. pe Muntele Suribachi cu numai câteva zile înainte de încrâncenata bătălie pentru apărarea garnizoanei japoneze de pe Iwo Jima, o insulă pustie formată din plaji cu nisip negru şi peşteri sulfuroase.
Pentru oamenii care apar în fotografie, înălţarea steagului este o mică formalitate pe fundalul unei bătălii înfiorătoare; însă pentru cei de acasă, imaginea acestor oameni acţionând împreună, fără un cuvânt, pentru a învinge, în ciuda unor şanse minime, ne aduce instantaneu în faţa ochilor felul în care arata nişte eroi. Captivează publicul american însetat de speranţă şi extenuat de un război aparent fără sfârşit. Le da mamelor un motiv să creadă că fiii lor se vor întoarce în viaţă şi conferă o semnificaţie celor care plâng după fiii care nu se vor mai întoarce niciodată.
Încercând să valorifice sentimentele intense exprimate în fotografie, supravieţuitorii care înalță steagurile sunt scoşi din luptă şi trimişi înapoi în State pentru a continua să-şi servească țara – nu pe câmpul de luptă ci printre mulțimile care-i adoră, care se strâng pentru a fi aproape de “adevăraţii eroi”, şi pentru a completa cecuri vitale pentru finanţarea eforturilor armate.
Numai trei dintre ei reuşesc să se întoarcă vii – John “Doc” Bradley (Ryan Phillippe), un infirmier din marină; Ira Hayes (Adam Beach), un indian care se fereşte de publicitate; şi Rene Gagnon (Jesse Bradford), un curier de război care a evitat să tragă cu arma.
Cei trei care înalta steagul joacă la perfecţie rolul de eroi – făcând neobosiţi turnee prin toată ţara, dând mâinile cu cine trebuie, spunând cuvintele potrivite la microfon – dat fiind că imaginea lor impresionantă salvează prin ea însăşi efortul armat deja vlăguit. Dar în sinea lor, ei îşi dau seama că, odată cu prietenii şi fraţii lor căzuţi în luptă, o parte a sufletelor lor va rămâne pentru totdeauna pe pământurile negre de pe Iwo Jima.

Vizioneaza filmul online prin ShortLink

Vizioneaza Flags of Our Fathers – Steaguri pline de glorie (2006) – filme online